سازمان جوانان


برچسب‌ها: , , 0 نظرات




اولين اساسنامه سازمان جوانان جمعيت شير و خورشيد سرخ ايران در 14 آبان ماه سال 1326، به تصويب رسيد. در اين زمان وزارت فرهنگ و هنر با همكاري جمعيت شير و خورشيد سرخ تشكيلاتي را ايجاد نمود تا بر اساس آن فعاليت جوانان در جمعيت با توجه به اهداف خدمت به همنوع، بالا بردن سطح بهداشت فردي و اجتماعي، ايجاد و توسعه دوستي و تفاهم بين‎المللي،‌سازماندهي يابد. محوريت فعاليت‎هاي اين تشكيلات را بخش دانش‎آموزي تشكيل مي‎داد. اعضاء سازمان در اين زمان در بدو ورود با كمكهاي‎اوليه آشنايي پيدا گرده و اصول امدادگري را فرا مي‎گرفتند. اساسنامه اوليه سازمان جوانان در سالهاي 45، 46 و 47 مجدداً مورد بازنگري قرار گرفت. يك سال بعد (1348)، خانه‎هاي جوانان شير و خورشيد سرخ، با تصويب آئين‎نامه‎اي تشكيل شد. هدف از تشكيل اين خانه‎ها، گسترش فعاليتهاي جوانان و شكوفايي استعدادهاي آنها در زمينه‎هاي فرهنگي و هنري بود. كاخ جوانان نيز با هدف توجه به فعاليتهاي دانشجويي در سال 1353 راه‎اندازي شد. فعاليتهاي اعضاي سازمان جوانان در سالهاي قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، شامل موارد متعددي بود. تشكيل گردهمايي‎هاي مختلف بهداشتي و آموزشي و برگزاري مسابقات هنري-ورزشي، بخشي از اين برنامه‎ها بود. هدف اصلي از اين برنامه‎ها بهينه‎سازي اوقات فراغت جوانان و افزايش ارتباطات بين‎المللي جوانان ايران و ساير كشورها بود. همزمان با پيروزي انقلاب اسلامي و تغيير نام جمعيت شير و خورشيد سرخ به جمعيت هلال‎احمر، فعاليتهاي سازمان جوانان هلال‎احمر در ايران با رويكرد جديدي، آغاز گرديد. در سال 1360، اصلاحاتي در اساسنامه به عمل آمد و فعاليتهاي سازمان در قالب فعاليتهاي دانش‎آموزي، ادامه يافت. در سال 1361، جمعيت هلال‎احمر، مراكزي را تحت عنوان مراكز پرورش اسلامي، ايجاد كرد. اين مراكز همراه با آموزش‎هاي امدادي، بيشتر فعاليتهاي مربوط به حرفه‎آموزي و فعاليتهاي هنري-ورزشي با توجه به مسائل اعتقادي را در دستور كار خود قرار داده بود. اين رويكرد تا اوايل دهه 70، ادامه داشت، در اوايل دهه 70، مراكز پرورش اسلامي به معاونت فرهنگي جمعيت هلال‎احمر، ارتقاء پيدا كردند. از اين زمان،‌ فعاليتها، رونق بيشتري پيدا كرد و شاهد فعاليتهاي گسترده‎تر جوانان در زمينه آموزش‎هاي حرفه‎آموزي و تربيتي بوديم. در همين سالها يك اردوي بين‎المللي با حضور اعضاي 10 كشور منطقه نيز برگزار شد. در اواخر سال 1378، با ادغام دو حوزه فعاليت يعني مراكز پرورش اسلامي و فعاليتهاي دانش‎آموزي، سازمان مستقلي با عنوان سازمان جوانان جمعيت هلال‎احمر، تشكيل شد. از اين زمان اعضاء سازمان جوانان در سه شاخه مراكز امور جوانان (جامعه بشردوستان جوان)، كانونهاي دانشجويي و بخش دانش‎آموزي به فعاليت پرداختند.
فعاليتهاي سازمان جوانان بر اساس ساختار تشكيلاتي مصوبه هيئت اجرايي در سه حوزه (معاونت) جذب و سازماندهي، آموزشي-پژوهشي و فرهنگي و امور اجتماعي متمركز شده است. علاوه بر اين سازمان جوانان از يك اداره كل امور عمومي و خزانه‎دار (عامل ذيحساب) تشكيل شده است.

الف: معاونت جذب و سازماندهي:
معاونت جذب و سازماندهي بر اساس ماده 6 اساسنامه جمعيت هلال‎احمر، موظف است زمينه جذب و سازماندهي و بكارگيري اعضاء جوان در امور امدادي، عام‎المنفعه و بشردوستانه را فراهم نمايد. اين معاونت از سه ادارة عضويت و جذب نيروي انساني با هدف محوري جذب و سازماندهي جوانان داوطلب عضويت در جمعيت هلال‎احمر، اداره برنامه‎ريزي و سازماندهي با هدف محوري برنامه‎ريزي و سازماندهي فعاليتهاي اعضاء در امور امدادي و عام‎المنفعه، اداره خدمات رفاهي اعضاء با هدف محوري تقويت و استمرار ارتباط اعضاء با سازمان و تشويق آنان به انجام خدمات امدادي و بشردوستانه تشكيل شده است.

ب: معاونت آموزشي-پژوهشي:
آموزش در سازمان جوانان جمعيت هلال‎احمر بر اساس اهداف سازماني بر دو محور خدمات امدادي و عام‎المنفعه استوار است. بنابراين آموزش در اين سازمان، مجموعه فعاليتهايي است كه به منظور آماده‎سازي جوانان داوطلب عضو براي انجام خدمات مذكور، صورت مي‎گيرد. انجام فعاليتهاي پژوهشي در سازمان توسط كارشناسان مربوطه و نيز بررسي پژوهشهاي انجام گرفته توسط اعضا، بخش ديگري از فعاليتهاي اين معاونت را تشكيل مي‎دهد. اين معاونت از 3 ادارة آموزش با هدف محوري ارتقاي دانش و تقويت مهارتهاي فردي، امدادي و بشردوستانه، اداره پژوهش با هدف محوري ايجاد و تقويت بنيانهاي پژوهشي در ارتباط با طرحها و برنامه‎هاي سازمان جوانان، اداره ارزشيابي با هدف محوري ارزشيابي طرحها، روشها و برنامه‎هاي سازمان تشكيل يافته است.

ج: معاونت فرهنگي و امور اجتماعي:
معاونت فرهنگي و امور اجتماعي سازمان جوانان جمعيت هلال‎احمر داراي وظايف اجتماعي-فرهنگي در جهت تحقق خواسته‎ها و نياز مخاطبين و تحقق خواسته‎ها و اهداف جمعيت هلال‎احمر است. بنابراين تلاش مي‎كند تا با برگزاري اردوها و مسابقات، جشنواره‎هاي فرهنگي-هنري، تشكيل انجمنهاي فرهنگي-هنـري و برگزاري مسابقات ورزشي و مديريت مجتمع‎هاي دانش‎آموزي در جهت شكوفايي استعدادهاي خلاق اعضاء و ارتقاء حس مسئوليت‎پذيري آنان، اقدام نمايد. اين معاونت از 3 ادارة اردوها و مسابقات با هدف محوري تقويت حس نوع‎دوستي، مسئوليت‎پذيري و ايجاد روحيه تعاون و تفاهم در بين اعضا، اداره فرهنگي-تربيتي با هدف محوري شكوفايي ذوق و استعدادهاي فرهنگي-هنري اعضا، اداره تربيت بدني با هدف محوري ارتقاء توان جسمي و روحي اعضاء در ارايه خدمات امدادي و عام‎المنفعه و اداره مجتمع‎هاي دانش‎آموزي با هدف محوري تربيت دانش‎آموزان مستعد به عنوان مروجين جوان روستايي در راستاي اهداف جمعيت تشكيل يافته است

منبع اصلی : http://helaleahmar.ir

0 Response to "سازمان جوانان"

ارسال یک نظر

    جستجوی این وبلاگ

    اوقات شرعی

    پ.ف.: پايان فضيلت
    ش.ف.: شروع فضيلت
     


Designed by TheBookish Themes
Converted into Blogger Templates by Theme Craft